“Eindelijk verlost van Excel bestanden”

Vestia projectleider Koos van Mastrigt over Focus Bricks

Spin in het web

Van Mastrigt werkt voor één opdrachtgever en dat is Vestia. En met diverse hoofdaannemers en kleinere aannemers; die op hun beurt werken met een groot aantal onderaannemers.
In dat web van bouwers en opdrachtgevers probeert Koos van Mastrigt het overzicht te behouden. Van Mastrigt is al 31 jaar in deze branche werkzaam.
Hij kwam via collega Hans Metz van Estrade projecten in aanraking met de mensen van Welcome CCS.

Veel tijdwinst
“Het was in eerste instantie de gezellige naam ‘Welcome’ die me aansprak”, vertelt Van Mastrigt wanneer we hem op een zomerse maandagochtend spreken.
“Die lag vriendelijk in het gehoor. Vervolgens is Dave hier geweest en hebben we een uitgebreide demonstratie bijgewoond. Daar was iedereen direct enthousiast over.
We moesten het normaal gesproken doen met ellenlange microsoft excel-spreadsheats waarin we de voortgang van het werk en de registratie van klachten bijhielden.
Daarin werken is vooral erg onoverzichtelijk.

Een opdracht of klacht was moeilijk terug te vinden. Dave heeft nauwkeurig geluisterd wat onze wensen waren en daar is zijn pakket op aangepast. We hebben in het systeem bijvoorbeeld de wens geuit om een klacht te benoemen met de prioriteit hoog/middel en laag.
Voor de overzichtelijkheid is daar een kleur aan gekoppeld. Die wijzigt automatisch als een werk in een ander stadium beland.”

We zitten er bovenop
Er werken 4 mensen met Focus Bricks.
Koos van Mastrigt: “Bij de oplevering van koopwoningen komen vrijwel altijd klachten en fouten naar boven. Dat is eigenlijk een normale gang van zaken en die klachten vallen onder de garantiebepalingen. Het zijn allerlei klachten, bijvoorbeeld lekkages, problemen met de elektra, de afwerking en scheuren.
Op de constructie heeft een eigenaar standaard 10 jaar garantie. Die hele periode wil je graag overzichtelijk bijhouden. Dan kan je uiteindelijk ook zien welke bouwer bouwt met de minste garantieklachten en met de rapportages in de hand de aannemers beoordelen op hun prestaties”, aldus Van Mastrigt die enthousiast vervolgt: “Met deze nieuwe applicatie kunnen we al deze klachten zeer overzichtelijk rangschikken en er vrijwel automatisch een opdracht voor de aannemer aan toevoegen.
Het prettige van het systeem is dat je direct in beeld hebt hoe de stand van zaken is. Je ziet wanneer een klus is aangemeld en welke prioriteit moeten hebben.

Je zit er als het ware bovenop. Het overzicht is handig omdat je direct kan zien waar men het over heeft. We hebben sinds de invoering duidelijk betere communicatie en aansturing van de aannemers en een volledig overzicht van alle openstaande meldingen die er uitgezet zijn.”

Vestia projectleider Koos van Mastrigt over Focus Bricks

Vestia is een wooncorporatie en biedt woonservice aan de bewoners van circa 89.000 woningen in Nederland. Er werken in totaal 1150 mensen bij Vestia. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over 2 gespecialiseerde bedrijven op het gebied van projectontwikkeling; Ceres projecten (Regio Den Haag) en Estrade Projecten (regio Rotterdam).

Vestia

www.Vestia.nl